5.9.10

post no.12 - trivia reloaded

 Μόλις τελείωσε ο αγώνας Ελλάδα-Ισπανία. Έπρεπε να έρθω στην άλλη άκρη του κόσμου για να δω έναν αγώνα. Αλλά άξιζε τον κόπο, ο σχολιασμός ήταν στα ισπανικά. Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα οι καλύτεροι παίκτες ήταν ο Εσπανούλη και ο Εσκορτσιανίτη. Με διαφορά ο καλύτερος σχολιασμός αγώνα!!! :p but lets pick up where we left off. not the brazilian duchebags, no. the trivia!

Αυτή τη φορά τα σημείωσα. Ένα-ένα, σε διάφορα σημεία. Σε txt αρχεία στον υπολογιστή, πάνω στο πακέτο marlboro lights των 6 pesos (1.2 ευρώ για όσους ξέρουν μόνο τα ευρώ και τις δραχμές, αμόρφωτοι. και ναι, σας επιτρέπω να με μισήσετε που είναι τόσο φτηνά), στο κινητό μου ως πρόχειρο μήνυμα, με τους υδρατμούς την ώρα που έκανα ντουζ πάνω στο γυμνό λάγνο κορμί μου, πάνω σε τρανζίστορ και παλμογράφους μέσα στο εργαστήριο όπου δουλεύω σα σκυλί, πάνω στο σκυλί του γείτονα, παντού. it is time. i present you argentinian trivia, part II: 

1. Στα (ο θεός να τα κάνει) ισπανικά που μιλάνε εδώ πέρα, πέρα από όλες τις άλλες κουλαμάρες που κάνουν, δεν μπορούν να προφέρουν σωστά το "y" και το "ll". Δε λένε "Με γιάμο Μαρία". Όχι. "Με σάμο Μαρία". Αλλά το "σ" το παχύ, το "shhh".... Ακριβώς έτσι προφέρουν και το "ll". Δε φτάνει που είμαι τα ζώα μου αργά με τα ισπανικά, έχω να αντιμετωπίσω και την υπέρκουλη προφορά τους, οπότε ο χρόνος απόκρισής μου σε ενδεχόμενη ερώτηση ανεβαίνει κατακόρυφα.

Κι από την άλλη, το "s" πολλές φορές δεν το προφέρουν καν, ή το προφέρουν ως χι. i mean, wtf is up with you??? 

2. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα που θα είσαι και πάρα πολύ ευγενικός, αν ρωτήσεις μια κοπέλα αν θέλει έναν πούτσο. Το ίδιο ευγενικός φυσικά θα είσαι αν ρωτήσεις το ίδιο κι έναν άντρα. "Θέλεις έναν πούτσο;". Σε ευχαριστώ πολύ θα σου πουν. [ps. Pucho στα αργεντίνικα ισπανικά είναι το τσιγάρο. Και έχουν ενθουσιαστεί όλοι με αυτήν την πληροφορία! Μαζί κι εγώ!]

3. Πέρα από το μάτε που λέγαμε την προηγούμενη φορά ότι δεν το πίνεις μόνος σου, το αυτό ισχύει και για τα ποτά. Όταν είσαι σε club θα προσφέρεις λίγο (ή και πολύ, δε θα κολλήσουμε στην ποσότητα) σε αυτούς που είναι γύρω σου. Το καλό είναι ότι το ποτήρι που βλέπετε παρακάτω κοστίζει μόλις 3.6 ευρώ:


(just to be clear, comedy with my face will not be well received :p)


4. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα χαιρόμουν να ακούσω Ricky Martin σε club. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Όταν το 90% των τραγουδιών που παίζουν σου είναι παντελώς άγνωστα, μια χαρά θα τη χορέψεις τη μαλακία του Ricky που ήταν νούμερο ένα όταν μεσουρανούσε η Μαντώ στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Πραγματικά, δεν μπορούσε η Αννούλα να κάνει όντως διεθνή καριέρα;;; Αλλά θα μου πείτε, μ' αυτό το τραγούδι (τι έχουμε πει ότι είναι τα κόκκινα γράμματα;) πού να πας;; Και στην Ελλάδα που έκανε καριέρα, μια χαρά της είναι. Κι αυτό διεθνής καριέρα είναι, όταν είσαι από την Κύπρο.

Που λέτε, το τι κωλοτράγουδο ακούγεται στα club δεν περιγράφεται. Φυσικά όλα είναι στα ισπανικά και δεν καταλαβαίνω χριστό για το τι μιλάνε. Μπορεί και να λένε "ψιτ, αυτός ο έλληνας που χορεύει εκεί είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας του κόσμου" κι εγώ από κάτω να γουστάρω και να κάνω σβούρες. Α ναι, γιατί έτσι χορεύονται τα τραγούδια (όλα με τον ίδιο τρόπο.) Πιάνεις τον άλλον από το χέρι και κάνετε σβούρες ο ένας τον άλλον (αλήθεια τώρα, αυτό κάνουν). Προχθές μόνο, που πήγαμε σε ένα club, αρχίζω ξαφνικά να ξεχωρίζω μια γνώριμη μελωδία μέσα στην υπόλοιπη σαβούρα. Τιν τιν τιν τιν... κάτι μου θυμίζει... ναι, ναι, είναι το i gotta feeling από black eyed peas. Yay!!! Αλλά έμεινα με τη χαρά (για να μην πω με το πουλί στο χέρι και με πείτε χυδαίο). Ήταν η ισπανική εκτέλεση γαμώ την τύχη μου γαμώ (τώρα που το θυμήθηκα, εκνευρίστηκα και θα βρίσω όσο θέλω, δε πα να με πείτε όπως θέλετε;)

Esta noche va a ser buena noche??? Τι λες κουκλίτσα μου;;; Για πήγαινε δες αν έρχομαι από τη γωνία!! Βάλε την αγγλική εκτέλεση μην ανέβω στα decks και σε βάλω να φας το νέο cd της Λίτσας Γιαγκούση. Η οποία τώρα που την αναφέραμε δεν έχει πεθάνει; Ή τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να έχει πεθάνει;;; (μικρή παρένθεση και συνεχίζω) 

5. Όταν με γνώρισε ο πατέρας της γειτόνισσας, μου είπε τέσσερις λέξεις. Μόνο. Σάκης Ρουβάς. Έλενα Παπαρίζου. Αυτά ήξερε από την Ελλάδα. Όταν γυρίσω, θα πάρω τηλέφωνο στον ΕΟΤ να κάνω ένα μαδομούνι για αυτά που προωθούμε σα χώρα στο εξωτερικό.

6. Οι μπύρες στα μαγαζιά και στα super market είναι γιγαντιαίων διαστάσεων. Δεν έχουν τα 330 ml που έχουμε εμείς. Έχουν μπύρες ενός λίτρου!! Τέεεελειοοο!!! :))

7. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα σπίτια που βρίσκονται πάνω στις διασταυρώσεις να χτίζουν τη γωνία με 90 μοίρες. Όλα τα γωνιακά σπίτια πρέπει να έχουν δύο γωνίες στο σημείο αυτό, δηλαδή να είναι στρογγυλεμένα. Και αυτό λέει για να μη στουκάρεις στον τοίχο καθώς στρίβεις. (Παύση). Μμμ... ναι.

8. Ξέρουν όλοι για το σπάσιμο πιάτων. Το τι αστειάκι έχω φάει να προσέχω τα πιάτα όταν πάμε κάπου να φάμε, δε λέγεται. Ναι, σωστά μαντέψατε. Οι ελληνικές κοινότητες της Αργεντινής την έχουν βγάλει τη φήμη. Αλλά λέμε το ξέρουν όλοι, έτσι; Ακόμα κι ο τυπάς από το mini market της γειτονιάς μου φώναξε ώπα και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση "σπάω το πιάτο με το χέρι" όταν του είπα ότι είμαι από την Ελλάδα. Ο Χεσούς για να το πω όπως το λέμε στο χωριό μου. (Κοντή, μην πεταχτείς να πεις καμιά μαλακία για Κιλελέρ, θά 'ρθω και θα φυτέψω δράκαινες μες στο σπίτι σου :p)

9. Δεν μπορείς να αγοράσεις αλκοόλ μετά τις 9 το βράδυ. Λογικό. Αν θες να πιεις μια μπύρα πχ το βράδυ σπίτι, μπας και σε βοηθήσει να ξεχάσεις ότι συγκατοικείς με την επιτομή της βλακείας, πρέπει να την έχεις αγοράσει από το μεσημέρι. Αν ξεχαστείς και δεν την αγοράσεις, αναγκαστικά θα έχεις λιγότερες αντοχές για να υποστείς το ηλίθιο γέλιο του κάθε φορά που κάτι αστείο συμβαίνει στα κινούμενα σχέδια που βλέπει ολημερίς. Ναι. Όχι, δεν κάνω πλάκα. Βλέπει κινούμενα σχέδια. Όχι simpsons, southpark κλπ, μιλάμε για κινούμενα σχέδια. Αφού όταν φύγουμε σκέφτομαι να του πάρω δώρο μια μπλούζα "Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια" για να με θυμάται.

10. Οδηγούν με το ένα χέρι πάνω στην κόρνα. Με το άλλο συνήθως έχουν έτοιμο το κωλοδάχτυλο. 

11. Οι dj στα club έχουν μικρόφωνο και μιλάνε στον κόσμο. "Πάμεεεε!!!", "Καλωσήρθατε!!", "Τι υπέροχη βραδιά!!", "Περνάμε καλάαααα;;;" (άμα το βουλώσεις φίλε, ίσως)

Μέχρι και φράσεις του στυλ "Diego πού είσαι; Σε ψάχνει η Μαρία." έχω ακούσει.

12. Στα παιδιά που κάνουμε παρέα, τους έχω μάθει μερικά χρήσιμα ελληνικά για να μπορούν να αρθρώσουν μια κουβέντα αν έρθουν κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Προχθές μπήκα στο γραφείο όπου δουλεύουν και τους άκουσα να τα εξασκούν. "Είσαι καριόλα" ο ένας, "Είσαι μαλάκα" απαντούσε η άλλη. Im so proud!

Αυτά. Και πολλά σας είναι μπουρτζόβλαχοι που θέλετε να μαθαίνετε και τι κάνουν οι Αργεντίνοι. Άντε να βοσκήσετε κανά πρόβατο.

1 σχόλιο:

  1. φιλε μου με το που διαβασα το blog σου εντελως τυχαια (ψαχνοντας για παπουτσια ) τελος παντων ενα χαμογελο ξεπροβαλε και μπορω να πω πως ο τροπος που τα περιγραφεις γαμει και χαρηκα ακομα περισσοτερο που οπου και αν πας βρισκεις εναν ελληνα :p keep going

    ΑπάντησηΔιαγραφή